Får du nok Omega-3?

Omega-3 er livsnødvendigt for mennesker, men i Danmark får vi normalt vores behov dækket af planteriget i form af olie, margarine og grønne grøntsager. Hvis du ikke er den store plantespiser og heller ikke spiser fisk, kan du måske allerede nu gætte dig til, at du måske mangler lidt. Så lad os guide dig gennem lidt fakta og så give dig et par gode grunde til, hvorfor du måske skal prioritere de flerumættede fiskefedtsyrer lidt mere i hverdagen.

Først lidt fakta

De fede fisks fedt består af lange kæder opbygger af 20-22 kulstofatomer. De langkædede n-3 fedtsyrer, med det mere mundrette navn omega-3, fås lettest gennem fiskeolietilskud. Blandt andet fordi, at vi i Danmark, til trods for vores uendelige kyster, spiser meget lidt fisk. I modsætning til andet kød, mejeriprodukter og planteolier, har fedtet i fisk 2-4 ekstra er de gavnlige kulstofatomer.

De gyldne goder

Fiskeolie findes naturligt i alle havets dyr. Og de fede af dem, såsom hellefisk, makrel og sild, har mest af det gule guld. Samtidig bør du tænke; jo vildere fisk, jo bedre.

Fedtsyrerne omdannes i stofskiftet til andre stoffer (eikosanoider), der har en række gavnlige funktioner i kroppen.

  • Dæmpelse af betændelse
  • Nedsættelse af skadeligt fedt (triglycerid) i blodet, hvilket sænker risikoen for hjertesygdomme og blodpropper (med hele 25 %!)
  • Nødvendige for udviklingen af synet
  • Lindrer smerter hos personer med gigt

Få effekten uden fisken

Så ja, du kan opleve lidt fiskesmag og måske et surt opstød. Men med 3 g. omega-3 om dagen, har du allerede ret godt gang i en sundere livsstil. Da fiskeolie er fedt, og derfor bidrager til indtagelsen af energi, lad derfor være med at tage mere end 3 g og husk at få dine E-vitaminer.

Hvis du ikke spiser fisk, er der andre veje til de gode fordele. Levertran og planteolier som hørfrø, raps, valnød og grønkål.

Der er ingen sundhedsmæssige grunde til at vælge noget frem for det andet. Ifølge en undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk stemmer prisen dog ikke altid overens med kvaliteten, herunder indholdet af de sunde fedtsyrer.

Vi har valgt at lægge ekstra kærlighed i udviklingen af vores fiskeoliekapsler. Den kommer i den reneste og mest koncentrerede form med et meget lavt indhold af tungmetaller. Den er certificeret af “Friends of the Sea” og overholde en række skarpe krav til bæredygtigt fiskeri.

Jeg er redaktør og arbejder hver dag for, at læserne skal kunne finde anvisninger til at ændre livsstil, så de får det bedre fysisk, mentalt og socialt. Min viden bliver fulgt op med løbende videreuddannelsesaktiviteter med fokus på de nyeste opdagelser og opfølges, samt ajourføres hvert år.

Seneste artikler

Danmarks første fiskeolie-forsøg er Kæmpe succes !

Mange folk elsker det her produkt og bruger det på daglig basis: En...

Sådan sætter du stopper for kroniske smerter

#SPONSORERET Lider du af kroniske smerter? Og synes du også at store mængder medicin, piller og smertestillende er...

Få en god nats søvn

Får du heller ikke sovet ordentligt? Du er ikke alene! En nylig fortaget undersøgelse viser at over 76% af Danskerne mener at...

Christian havde smerter i ryggen: ”Fiske olie har givet...

#SPONSORERET “Allerede efter 2 ugers daglig indtag af fiskeolie kunne jeg mærke forbedringer, som overgik alle...

Relaterede artikler

Nyhedsbrev