4 tegn på, at du trænger til at lytte mere til din krop

Vi tænker ofte på kroppen og sindet som to separate størrelser. Mange af os har stillesiddende arbejde, og ondt i ryggen er nærmest blevet en folkesygdom, fordi vi tilbringer så mange timer om ugen med at bare sidde stille og ikke være aktive. Og når vi så dyrker motion, er det ofte en meget målorienteret tilgang, vi har til at bevæge os. Så er det fordi, vi bør, eller fordi vi vil opnå et bestemt kropsligt resultat. Det er sjældent lystbetonet. Forskning viser dog, at kroppen og sindet hører sammen. At de to ikke er uafhængige, men gensidigt sammenknyttede, og at sundhed og velvære i høj grad handler om at skabe balance i dette forhold. Når vi lytter til kroppen, bliver vi glade og omvendt.

Coach og stressrådgiver Stine Lundgaard oplever ofte, hvordan krop og sjæl hænger sammen:

”Mange af de klienter, jeg har, er blevet stresssygemeldt og har haft så travlt med at præstere på fx arbejdet, at de har overhørt kroppens signaler om, at det er ved at blive for meget. Og dér fungerer kroppen så som en volumenknap – den skruer bare højere og højere op for sin stemme, indtil den trænger igennem.”

Læs her 4 tegn på, at din krop er begyndt at skrue op for sin stemme, og at det er på tide at lytte til den.

1. Du glemmer nuancerne

Alting bliver meget sort og hvidt, især når du står i pressede situationer. Løsninger bliver meget rigide og enten/eller i stedet for, at du åbner op for alle de nuancer, der typisk ligger imellem det sorte og det hvide.

2. Tanker, der kører i ring

Dine tanker bliver ved at køre i ring, og du er ikke i stand til at stoppe dem. Hvis du bliver ved at genleve en forklaring, en undskyldning, et møde eller en samtale, så er det ofte et tegn på, at hjernen er ved at brygge undskyldninger sammen, der ikke helt stemmer overens med, hvordan du egentlig har det i kroppen.

3. Du prøver at regne den ud

Du bruger utrolig lang tid på at forberede dig på alting og tænker hele tiden ’hvad nu hvis …’ Men ofte bliver det ved forberedelsen – du får aldrig ført tankerne ud i livet, fordi dit behov for at være så forberedt, at der ikke kan komme nogen overraskelser, i virkeligheden gør dig handlingslammet.

4. Du eksploderer oftere

Hvis du for længe lægger låg på dine følelser, vil du opleve, at det hele pludselig koger over. For kvinder viser det sig ofte i form af, at vi begynder at græde. Hvis der er et sted i livet, hvor vi ikke har tilladt os selv at græde, så sker det ofte, at det kommer ud et andet sted –  under et møde, en samtale med chefen, et mindre skænderi. Noget, der slet ikke er så vigtigt, men som pludselig får det hele til at eksplodere indeni. Mænd har den samme overløbsventil, men for dem kommer det ofte til udtryk i vrede fremfor tårer.

Kilde: Lykke Rix, coach

Jeg er redaktør og arbejder hver dag for, at læserne skal kunne finde anvisninger til at ændre livsstil, så de får det bedre fysisk, mentalt og socialt. Min viden bliver fulgt op med løbende videreuddannelsesaktiviteter med fokus på de nyeste opdagelser og opfølges, samt ajourføres hvert år.

Seneste artikler

Danmarks første fiskeolie-forsøg er Kæmpe succes !

Mange folk elsker det her produkt og bruger det på daglig basis: En...

Sådan sætter du stopper for kroniske smerter

#SPONSORERET Lider du af kroniske smerter? Og synes du også at store mængder medicin, piller og smertestillende er...

Få en god nats søvn

Får du heller ikke sovet ordentligt? Du er ikke alene! En nylig fortaget undersøgelse viser at over 76% af Danskerne mener at...

Christian havde smerter i ryggen: ”Fiske olie har givet...

#SPONSORERET “Allerede efter 2 ugers daglig indtag af fiskeolie kunne jeg mærke forbedringer, som overgik alle...

Relaterede artikler

Nyhedsbrev